• Novinky

            • OZNAM!

            • Zaškoľovanie detí do ZŠ a termíny podávania prihlášok na vyšetrenie školskej zrelosti

              Upozornenie na termíny podávania prihlášok na vyšetrenie v CPPPaP v Senci

              PREDŠKOLSKÝ VEK

              S cieľom minimalizovať čakacie termíny na vyšetrenie, vyhovieť požiadavkám a stanoveným termínom pre jednotlivé druhy vyšetrenia, zabezpečenie dobrej organizácie práce Centra pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie v Senci a spokojnosti klientov, odporúčajú podávať prihlášky v predstihu nasledovne:

              1) Prihlášky na vyšetrenie školskej pripravenosti – od januára kalendárneho roka priebežne, optimálne do marca kalendárneho roka. Vyšetrenia školskej pripravenosti sa realizujú spravidla od marca kalendárneho roka, optimálne je dodať výsledky vyšetrenia a odporúčania do zápisu do 1. ročníka v ZŠ do apríla kalendárneho roka.

              2) Prihlášky na predčasné predprimárne vzdelávanie - od januára kalendárneho roka priebežne optimálne do marca kalendárneho roka

              -jedná sa o dieťa, ktoré do 31.augusta kalendárneho roka nedovŕši 5 rokov (najčastejšie deti narodené v septembri a októbri) a rodičia budú mať záujem o jeho zaradenie do povinného predprimárneho vzdelávania 

              *Upozornenie: Žiadosti o predčasné predprimárne vzdelávanie podané po 31.08. kalendárneho roka sa už nerealizujú. Zaradiť dieťa na predčasné predprimárne vzdelávanie je možné až po súhlasnom stanovisku CPPPaP ešte pred tým ako dieťa zaradíte do triedy pre predprimárne vzdelávanie - nie spätne!

              3) Predčasné zaškolenie dieťaťa do prvého ročníka ZŠ (jedná sa o dieťa, ktoré do 31.augusta kalendárneho roka nedovŕši 6 rokov a rodičia ho chcú zapísať do základnej školy). Je to možné ak:

              - dieťa absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie

              - v mesiaci apríl kalendárneho roka v termíne určenom ZŠ, ktorú pre svoje dieťa rodičia vyberú musia podľa podmienok stanovených školou absolvovať zápis do 1. ročníka ZŠ s tým, že požiadajú o výnimočné prijatie ich dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky

              - k žiadosti o výnimočné prijatie na plnenie povinnej školskej dochádzky musia predložiť súhlasné vyjadrenie CPPPaP a súhlasné vyjadrenie pediatra

              - žiadosti o vyšetrenie školskej pripravenosti sa predkladajú v CPPPaP v Senci od začiatku druhého polroka do cca optimálne do konca marca kalendárneho roka


              V prílohe nájdete PRIHLÁŠKU  a  DOTAZNÍK PRE RODIČOV. 

              ​​​​​​​

              Veľmi odporúčam konzultáciu s učiteľmi v triede Vášho dieťaťa. Môžete ich osloviť cez EduPage alebo sa dohodnúť na telefonickej konzultácii od 10. januára 2022, pretože k týmto dokumentom aj učitelia vypĺňajú dotazník. 


              SZ_-_dotaznik_pre_rodicov_MS.pdf

              prihlaska_na_prve_vysetrenie_-_predskolsky_vek.pdf


            • Oznam!

            • Ospravedlňovanie neprítomnosti dieťaťa v materskej škole

              Manuál Školsky semafor v školskom roku 2021/2022 pre materské školy v aktualizácii k 26.11.2021 z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu uvádza podrobnosti k ospravedlňovaniu neprítomnosti detí v MŠ. 

              Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie v materskej a špeciálnej materskej škole na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 7 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

              Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa, ktoré neplní povinné predprimárne vzdelávanie v materskej a špeciálnej materskej škole aj z dôvodu ochorenia. „Potvrdenie od lekárasa bez ohľadu na dĺžku trvania neprítomnosti nevyžaduje, keď ide o neprítomnosť z dôvodu ochorenia dieťaťa, pre ktoré predprimárne vzdelávanie nie je povinné v materskej a špeciálnej materskej škole.

              Ak sa žiak nezúčastní vzdelávania z akýchkoľvek dôvodov, napr. aj z obavy z ochorenia, v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť. Rodič ospravedlnenie a tento dôvod oznámi učiteľkám v triede. 

               

            • OZNAM!

            • Prerušenie prevádzky materskej školy DECEMBER

              Prevádzka Materskej školy v Malinove vrátane elokovaných pracovísk MŠ Nám. 1. Mája a MŠ Tri Vody bude od 20.12.2021 do 7.1.2022 vrátane PRERUŠENÁ.

               

              Posledný deň v materskej škole bude 17.12.2021 a znovuotvorená bude od 10.1.2022.

               

              Prerušenie prevádzky materskej školy 20. - 22.12.2021 z prevádzkových dôvodov - chýbajúci pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci z dôvodu karantény a pozitívnych výsledkov na ochorenie Covid-19.

              Prerušenie prevádzky 23.12.2021 - 7.1.2022 odsúhlasené na rodičovskom združení v 9/2021. 

            • Oznam!

            • Rodičovské združenia ONLINE

              Vážení rodičia, 

              dávame Vám do pozornosti nové termíny ONLINE rodičovského združenia, ktoré bude realizované prostredníctvom TEAMS, prihlasovacie údaje Vám budú zaslané správou v EduPage počas dnešného dňa (26.9.2021).

              Žiadame Vás, prihlásenie si hneď vyskúšajte, nové prihlasovacie údaje si poznačte, aby sme predišli nedorozumeniam.  V prípade technických problémov alebo nedoručenia prihlasovacích údajov, prosíme,  kontaktujte podpora@msmalinovo.sk.

               

              29.9.2021 o 17:00  pre triedy:

              ŽABKY, LIENKY, MRAVČEKY, MOTÝLIKY, MYŠKY, ZAJKOVIA VČIELKY (iba nepredškoláci!)

               

               

              30.9.2021 o 17:00 pre triedy: 

              VČIELKY (iba predškoláci!), VEVERIČKYJEŽKOVIA a  KRTKOVIA

               

              Účasť na rodičovskom združení nutná!

            • Oznam!

            • EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU

              Materská škola v Malinove sa zapojila do kampane s názvom Európsky týždeň športu, ktorá je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe.

              Hlavnou témou kampane naďalej ostáva výstižné „#BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu. Naši Malinkáči cvičia a športujú celoročne, napriek tomu sme sa aj oficiálne zapojili na podporu tejto kampane športovým podujatím s názvom:

              ZDRAVÍ MALINKÁČI

              Kedy? Dňa 29.09.2021 v dopoludňajších hodinách na školskom dvore (zmena termínu vyhradená podľa počasia).

              Čo? Detská atletika (chôdza, beh, prekážkový, štafetový, skok do diaľky, vrh guľou, + prídavok balančná dráha)

              Národným koordinátorom Európskeho týždňa športu na Slovensku je Národné športové centrum. www.tyzdensportu.sk

            • Oznam!

            • Výzva na doplnenie členov do Rady školy a do Rady rodičov

               

               

              Vážení rodičia, 

              do Rady školy ako aj do Rady rodičov v aktuálnom školskom roku potrebujeme doplniť chýbajúcich členov, a to do Rady školy 2 nových členov a do Rady rodičov (Občianske združenie Klub rodičov a priateľov detí pri Materskej škole Malinka v obci Malinovo) taktiež 2 nových členov

               

              Záujemcovia, prosím, kontaktujte  riaditeľku materskej školy na riaditelka@msmalinovo.sk najneskôr do 27.9.2021. 

              Bližšie informácie o Rade školy a občianskom združení nájdete v záložke rôzne tu na webovej stránke Materskej školy v Malinove.  

            • OZNAM!

            •  RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIA ZRUŠENÉ!

              Vážení rodičia, 

              z dôvodu zhoršujúcej sa situácie s ochorením Covid-19 v Materskej škole v Malinove sa naplánované rodičovské združenia v pôvodných termínoch prezenčnou formou NEUSKUTOČNIA!

              Aktívne pracujeme na možnosti ONLINE rodičovského združenia, ktorého termín Vám ešte upresníme.

              Aktuálne je v karanténe 1 trieda v hl. budove materskej školy na ul. L. Svobodu 22, no vyskytuje sa čoraz viac potvrdených pozitívnych prípadov (aj antigén., aj PCR) u súrodencov v ZŠ alebo u rodičov. 

               

              Za pochopenie a trpezlivosť ďakujeme!

            • Oznam!

            • Oznámenie o výnimke z karantény

              Milí rodičia, 

              v EduPage pribudla ďalšia možnosť poskytnúť Oznámenie o výnimke z karantény v časti Vyhlásenia / Žiadosti.

              Je potrebné v prípade, že máte výnimku, odoslať ho, p. učiteľky si to zaznamenajú a do budúcna budeme lepšie vedieť korigovať túto situáciu a zabezpečovať prevádzku jednotlivých tried.

              Naďalej Vás žiadam pozorne a poctivo sledujte zdravotný stav dieťaťa, ale aj ten svoj a v prípade akýchkoľvek príznakov hneď kontaktujte p. učiteľky v triede správou cez EduPage, prip. telefonicky zástupkyne alebo riaditeľku MŠ. V časti Kontakty sú zverejnené všetky potrebné čísla. 

              Vaša včasná informácia nám uľahčí identifikovanie blízkych kontaktov a výrazne pomôže pri chránení ostatných detí, ale aj zamestnancov materskej školy. 

              Za pochopenie ďakujem.

            • Dôležitý oznam školskej jedálne!

            • Nové podmienky týkajúce sa stravovania v Materskej škole v Malinove

              Vážení rodičia, 

              zmena stravovacích podmienok materskú školu zaskočila na poslednú chvíľu, no bola to jediná z možností, ktorá by zabezpečila riadny chod celej prevádzky materskej školy. Z dôvodu chýbajúcich hl. p. kuchárok sa bude strava do materskej školy pre takmer 250 stravníkov dovážať. Zabezpečovať to bude firma Global Gastro.

              Výrazná zmena zatiaľ na dobu neurčítú (kým nenájdeme p. kuchárku) sa bude týkať výšky poplatku za stravné.

              Cena stravného na 1 dieťa za celý deň v materskej škole (desiata + obed + olovrant) je nastavená na 2,80€.

              Stravné sa bude uhrádzať paušálne do 10. dňa aktuálneho mesiaca na 1 dieťa 62€ / mesiac (cca 20 prac. dní x 2,80€ + 6€ réžia).

              Odhlasovanie je možné IBA z celodennej stravy, a to najneskôr v konkrétny deň ráno do 7:30 iba cez EDUPAGE! 

              Veríme, že čo najskôr sa nám podarí vrátiť stravovanie do našej školskej jedálne a do bežných finančných podmienok. 

              V prílohe nájdete jedálny lístok na najbližšie 2 týždne.  

            • OZNAM!

            • Nový školský arok 2021/2022 v Materskej škole Malinke

              Milí naši škôlkari, 

              nový školský rok 2021/2022 už klope na dvere a my sa na Vás už veľmi tešíme, a preto, dovoľte nám, aby sme Vám dali do pozornosti pár potrebných informácií:

              - školský rok 2021/2022 sa oficiálne aj u nás v MŠ začne 2.septembra 2021

              - v prílohe tohto oznamu nájdete organizačné podmienky a plagát pre všetkých

              - celá komunikácia s materskou školou (p. učiteľky, odhlasovanie zo stravy, informácie o platbách a iné) prebieha prostredníctvom EduPage (komplexný informačný systém), prihlasovacie údaje boli odoslané všetkým zákonným zástupcom, ktorých deti navštevujú (budú navštevovať od 9/2021) materskú školu, v prípade, že ste prihlasovacie údaje nedostali, kontaktujte podpora@msmalinovo.sk

              - krátke informačné stretnutie iba pre NOVOPRIJATÉ DETI sa bude konať 26.8.2021:

              o 15:00 na dvore hlavnej budovy MŠ na ul. L. Svobodu 22 pre triedu ŽABKY 

              o 16:00 na dvore hlavnej budovy MŠ na ul. L. Svobodu 22 pre nové deti z tried LIENKY, MRAVČEKY, MOTÝLIKY, VČIELKY,  VEVERIČKY A JEŽKOVIA

              o 16:00 na dvore elokovaného pracoviska MŠ na Troch Vodách pre triedu MYŠKY a ZAJKOVIA

              - riadne RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE pre všetkých sa bude konať v druhej polovici septembra (termín upresníme)

               

              Čo všetko bude Vaše dieťatko potrebovať v materskej škole:

              1. Náhradné oblečenie komplet: pre prípad nehody (pocikania, obliatia) a všetko prosím podpísať avložiť do podpísaného vrecúška!

              2. Prezúvky – pevná bezpečná obuv, nie šľapky - podpísané!!

              3. Hygienické potreby:- 1x uzatvárateľnú fľašu na pitný režim - podpísanú, denne si ju budú deti nosiť domov- 2x detské tekuté mydlo- 1x hrebeň na česanie vlasov iba pre dievčatá (najlepšie na zavesenie na šnúrku - podpísanú)- NIE JE POTREBNÝ toaletný papier, ani žiadne iné hyg. potreby, máme ešte neminuté zásoby

              4. Vyplnené tlačivá: Kópiu preukazu poistenca - iba novoprijaté deti, ostatné tlačivá vypĺňajú všetci: splnomocnenie, zápisný lístok - deti prijaté na 1/2dennú dochádzku vypĺňaju zápisný lístok Žabky, súhlas so spracovaním osobných údajov  (tlačivá nájdete v prílohe)

              5. Ostatné informácie a pokyny k platbám sa dozviete na stretnutí a v EduPage

               

              Rozdelenie tried: 

              hlavná budova MŠ na ul. L. Svobodu 22: triedy Žabky, Lienky, Mravčeky, Motýliky a Včielky

              elokované pracovisko MŠ na ul. Nám. 1. Mája: triedy Veveričky a Ježkovia

              elokované pracovisko na Troch Vodách: triedy Myšky, Zajkovia a Krtkovia

              - rozdelenie detí v triedach nájdete po prihlásení sa do EduPage

               

              Tešíme sa na Vás :-) 

               

            • Oznam!

            • Hľadáme pani kuchárky do Materskej školy v Malinove!

              Hľadáme do nášho kolektívu materskej školy šikovnú a zodpovednú pani kuchárku.


              Žiadosť o prijatie do zamestnania aj so životopisom zašlite na adresu jedalen@msmalinovo.sk

              Bližšie informácie nájdete: 

            • Oznam!

            • Prerušená prevádzka materskej školy počas mesiaca AUGUST

              Prevádzka Materskej školy v Malinove bude od 2. do 31.8.2021 vrátane PRERUŠENÁ.

               

              Do pozornosti by som rada dala aj informáciu Sociálnej poisťovne v priloženom linku (najmä Pandemické ošetrovné a deti materských škôl):

              https://www.socpoist.sk/aktuality-prazdniny-a-pandemicka-ocr--kedy-mozno-davku-nadalej-poberat/48411s69749c?fbclid=IwAR3-oOAdaVYGPaKidWBpAGAFbS4-KKmssQFaeDHL6mVwMhGYesGchGeJjBc

               

              Tešíme sa na Vás opäť v novom školskom roku 2021/2022.  

              Prajeme krásne leto priatelia! 

            • Oznam!

            • Letná prevádzka materskej školy

              Materská škola - Óvoda v Malinove bude počas mesiaca JÚL 2021 v prevádzke nasledovne:

              1.  MŠ  Nám. 1. Mája   7:00 - 16:30  

                  VEVERIČKY -  deti z tried Ježkovia a Veveričky

                  JEŽKOVIA -  deti z tried Lienky a Včielky

               

              2. MŠ Tri Vody  7:00 - 16:30 

                 MYŠKY  -  deti  z  MŠ Tri Vody

                 KRTKOVIA  -  deti z  tried Mravčeky a Motýliky

               

              Prevádzka Materskej školy - Óvoda v Malinove bude prerušená od 2. do 31.8.2021 vrátane.

               

              Prajeme Vám krásne leto priatelia! 

            • Oznam!

            • SZUŠ Artimo v Malinove

              Nová SZUŠ ARTIMO v Malinove

               

              Od septembra 2021 sa pre deti v Malinove a v okolí otvára nová Súkromná základná umelecká škola ARTIMO so sídlom v bezpečnom prostredí Spojenej školy na Bratislavskej ul. 44.

              Deti už od 5-tich rokov môžu rozvíjať svoj talent v hudobnom, tanečnom, výtvarnom a literárno-dramatickom odbore pod vedením kvalifikovaných pedagógov a umelcov.

               

              Viac informácií o škole, vrátane elektronickej prihlášky, nájdete na webovej stránke www.artimo.sk.

            • SÚŤAŽ!

            • Spieva celá Malinka

              Dňa 5. mája 2021 sa v priestoroch každej materskej školy zvlášť uskutoční finále 1. ročníka detskej speváckej súťaže ZLATÉ HRDIELKO. Triedne kolá sú už v plnom prúde a z každej triedy do finále postúpia chlapec a dievčatko. Držíme našim škôlkarom palce a spolu s porotou sa tešíme na príjemný umelecký zážitok. Pre detičky sú priravené krásne diplomy a ceny. 

            • Prianie

            • Veselú Veľkú noc praje kolektív materskej školy

              K radu ďalších vinšovníkov aj my podľa dobrých zvykov pripojiť sa chceme,

              aby sviatky Veľkej noci boli pre Vás vodne, v noci zdravím naplnené. 

               

              Dievke čerstvej sviežej vody, nech je ako drienka,

              nech sa jej suknica v tanci točí nad kolienka.

              Chlapom šunky, vajec, k tomu ešte chleba krajec.

              Nech im dobre je, nech si prídu na svoje. 

               

            • Noví pomocníci

            • Čistejší vzduch v našich triedach

              Každá trieda našej materskej školy je už vybavená novými pomocníkmi - germicídnymi sterilizátormi vzduchu, za ktoré sa chceme poďakovať občianskemu združeniu Klub rodičov a priateľov detí pri Materskej škole Malinka v obci Malinovo, ktoré finančne zastrešilo ich kúpu spolu vo výške 4.087,20 €. ĎAKUJEME!  

            • Oznam!

            • Prevádzka materskej školy po Veľkej noci

              Milí rodičia, 

              od 6. apríla 2021 sa prevádzka materskej školy otvorí pre všetky deti, ktoré sa vrátia do svojich pôvodných tried.

              Ranný príchod: od 7:00 do 8:00

              Poobedné preberanie: od 15:30 do 16:30, príp. na obed (12:00 - 12:15)

               

              Naďalej bez vstupu rodičov do priestorov materskej školy, dieťa preberie poverený zamestnanec.

               

              Zároveň Vás chcem poprosiť, aby ste nezabúdali na ČESTNÉ VYHLÁSENIE a odovzdali ho VČAS (do 21:00 predchádzajúceho dňa) p. učiteľkám cez EduPage, bez toho dieťa nepreberieme!